XPoint


Honlap tervezés a weboldal elkészülte előtt.

A honlap szerkesztés a weboldalad tartalmának rendszerbe állítását jelenti. A honlap szerkesztés során a weboldalad szerkezetének, dizájnjának, szövegeinek, képeinek és videóinak egymáshoz, a Google keresőhöz és az ügyfeled igényeihez való viszonyát határozod meg.

A honlap szerkesztés megelőzi a weboldalad elkészítését, és nagyban hozzájárul annak hatékonyságához, sikerességéhez. Maga a „szerkesztés” tágabb értelemben egy meglévő anyag bizonyos elvek szerinti elrendezését, azoknak megfelelő módosítását jelenti.

Mikor például egy könyv szerkesztője átnézi egy szöveget, akkor az olvasó szempontjai szerint módosításokat végez a szövegen. Egy kiadvány szerkesztője úgy rendezi el egy katalógus képeit, szövegeit, oldalarányait, hogy így a legkedvezőbb hatást érje el az olvasóban.

A honlap szerkesztés pedig a weboldalad tartalmait rendezi úgy el, hogy a látogatóban az üzleti céljaidnak leginkább megfelelő hatást érd el.

A honlap szerkesztés irányítja a látogatókat

A látogatók sok weboldalon csak össze-vissza kattintgatnak. Ha jó a honlap szerkesztés, akkor ez a látogatókat az üzleti céljaidat szolgáló sorrendben nézik meg a weblapjaidat.

A honlap szerkesztés nem fejeződik be a weboldalad elkészülésekor. Ilyenkor érdemes folyamatosan figyelni a statisztikákat, és az adatok kiértékelésével finomítani a honlap szerkesztés során kialakított szerkezetet, tartalmat.

A szerkesztés részei

  • Piackutatás – a keresőoptimalizáláshoz szükséges legfontosabb kulcsszavak összegyűjtése
  • Az ügyfeleid internetes viselkedésének felmérése
  • A honlap szerkezetének meghatározása

A honlap szerkesztés jó kiindulópontot ad a weboldalad munkáinak elkezdéséhez. A Google könnyebben ki tudja olvasni a honlapod tartalmát, felismeri a fontos kulcsszavakat, így nagyobb esélyed van a jó helyezések elérésére. A látogatóid jobban átlátják a honlapod tartalmát, könnyebben megtalálják a menüpontokat, aloldalakat.

A honlap szerkesztés teszi lehetővé, hogy a lényeges tennivalókra koncentrálj, a fontos részekre fektesd a hangsúlyt, a lényegtelen szempontokat pedig el tudd hagyni.


Share:Facebook!